28 Nisan 2012 Cumartesi

İşimi daha iyi nasıl yaparım?-1


Yönetici – çalışan ilişkinizi sağlıklı olarak sürdürmenin yolu, yöneticinizi işinizi sevmediğinize, işiniz için yetersiz olduğunuza ya da en kötüsü işinizi küçük gördüğünüze dair düşüncelerden uzak tutmanızdan geçer.

Ne yazıkki bu üç temel kural şirketlerde çalışanlar tarafından çoğu zaman göz ardı ediliyor. Örnek mi istersiniz? İşte size iş yerlerinde sıklıkla söylenen, yöneticilerin duymaması gereken cümlelere yedi örnek.
Bu ifadelerin bazıları size zararsız görünebilir. Bununla birlikte duruma bir de yöneticinizin gözünden bakmaya çalışın.
1.     “Bu benim işim değil”

24 Nisan 2012 Salı

MOTİVASYON VE BAŞARI İÇİN 50 YOL


Motivasyon ve Başarı İçin 50 Taktik


Ergün GÜLER tarafından yapılmış bir çeviri sizlere motivasyon ve başarıda yapmamız gerekenleri kısaca anlatmaktadır. Özellikle hedef odaklı çalışan şirketlerin çalışanları için motive edilmek büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden attığınız her adımı motivasyon ile sağlayabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki bir başkasının sizi motive edici sözleri ve eylemleri sadece %5 etkileyecektir. Önemli olan iç motivasyondur ki, o da sizlerin kendi kendinizi motive etmede ne kadar başarılı olduğunuz ile ilintilidir. 
Motivasyon ve Başarı İçin 50 Taktik
Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır. Aşağıdaki ipuçları, kendi kendinizi motive etmenize ve bunu sürdürebilmenize yardımcı olacaktır. Bunlar, pratik ve sonuca yönelik tavsiyelerdir. Uygulamadığınız sürece, genel kültürden öteye geçmeyeceklerdir.
1. HİKAYENİZİ YAZIN

20 Nisan 2012 Cuma

Mağazalarda Toplantı zaman kaybımıdır?


Her noktada iletişimin önemini belirtirken, mağazalarda toplantı yapmanın önemsiz olduğunu söylemek büyük bir hata olacaktır. Özellikle, hedef odaklı koşan bir takımın birbirinden haberdar olmadan çalışması düşünülemez. Bir yöneticinin, çalışma arkadaşlarıyla ortak hareket edebilmesi son derece mühimdir. Bu da sadece toplantı yaparak mümkün olabilmektedir. Yoksa, mağaza içerisinde dolaşmak kaydıyla, yöneticinin her personele ayrı ayrı bilgi aktarması hem yanlıştır, hem de bu kadar harcayacak zamana bir yönetici sahip değildir.

17 Nisan 2012 Salı

TÜKETİCİ HAKLARI KANUNU


TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
    Kanun Numarası: 4077
    Kanun Kabul Tarihi: 23/02/1995
    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 08/03/1995
    Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 22221
    BİRİNCİ KISIM: AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR
    AMAÇ
    Madde 1 - Bu Kanunun amacı, (...) kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenlemektir.
    KAPSAM
    Madde 2 - Bu Kanun, 1 inci maddede belirtilen amaçlarla mal ve hizmet piyasalarında tüketicinin taraflardan birini oluşturduğu her türlü tüketici işlemini kapsar.
    TANIMLAR
    Madde 3 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./3. md.)

3 Nisan 2012 Salı

Sahte Para Nasıl Anlaşılır?


Sahte Para Nasıl Anlaşılır?
Merkez Bankası yeni banknotlarda 12 adet gelişmiş güvenlik özelliği bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, halkın Türk Lirası banknotların üzerinde yer alan güvenlik özelliklerinden kabartma baskı, gizli görüntü, holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, bütünleşik görüntü, banknotların rengi ve banknotların arasındaki boyut farkına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

BANKNOTLARDAKİ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
-Kabartma Baskı: Banknotun ön yüzünde farklı yerlerde bulunur ve dokunulduğunda hissedilir.